Förkyld

Dem senaste två dagarna har jag vaknat före väckarklockan, mycket märkligt eftersom att jag gillar att sova.. Iallafall på morgonen! Imorse när jag vaknade var halsen öm och rösten nästan borta. Hostande och kraxande steg jag upp och såg till min förfäran att det var -23 grader. Solen sken, man måste ju se det från den ljusa sidan ;-) Hade bara en lektion idag, vilket var skönt för då kunde jag och några klasskompisar sitta kvar efter lektion och jobba med veckans uppgift. Träffade Johanna för en tur på stan, men det blev mest fönstershopping :-P.
Saknar min baby nu, men imorgon är han hemma igen. I morgon har jag körlektion igen, kommer att bli roligt. Sen måste jag försöka få lite plugg gjort. Just nu sitter jag mest och tycker synd om mig själv eftersom jag har en rethosta och nästäppa som håller på att driva mig till vansinne. Hoppas Ni mår bättre!

Lite ensamt

Här hemma är det lite väl tyst och tråkigt just nu, barnen är ju hos Basse den här veckan och Mr.Y har åkt iväg för att jobba så han kommer inte hem förrän på onsdag. Har tränat lite på gamla högskoleprov och väntar på att Johanna ska ringa, vi tänkte ta oss en promenad till godishuset för inköp av snus och lite götta. Så jag har iallafall sällskap ikväll :-) Ska sätta mig och plugga lite matte senare ikväll och läsa på lite inför provet i svenskan som vi har nästa vecka. Kommer kännas så tomt att gå och lägga sig, för dem nätter inte Mr.Y har sovit här så har barnen varit här. Nu har jag hela sängen för mig själv..
Hur som helst så övningskörde jag idag och det gick hur bra som helst! Körkortet närmar sig sakta men säkert. Nu är det dags för någon form av matintag. Tråkigt att äta ensam. Sen ut i kylan.
Ha d gött

Trötter

Den senaste veckan har jag varit så trött redan vid sjutiden på kvällen. Ni som känner mig vet ju vilken nattuggla jag är i vanliga fall. Men nu är jag bara trött mest hela tiden. Jag är inte direkt något vidare sällskap för Mr. Y. Både Molly och Olivia är sjuka just nu. Fast Molly har svinkoppor och äter penicillin, Olivia är förkyld, hostar och idag hade hon 40,1 grader i feber. Stackarn! Igår hostade hon så mycket att hon spydde hur mycket som helst. Lilltjejen, inte lätt att vara sjuk. Idag gjorde jag helstekt kyckling i ugn och dessutom bakade jag italienskt lantbröd, mumsigt värre :-P. Nä hörrni, det blir inte roligare än såhär! Jag är trött, dags att inta soffan och vänta på att Mr.Y ska göra klart den hemmagjorda och chokladmaränger ;-) Han gillar choklad som ni kanske förstår?! :-P

Att sätta gränser

Att uppfostra barn är ett livslångt lärande, för Dig som inte hunnit bli förälder ännu kan jag lova att du kommer ifrågasätta dig själv om du gör rätt många gånger. Jag har en ung liten dam som är i trotsåldern, hon vill testa alla gränser och hon gör det med råge! Jag försöker att vara konsekvent och följa upp det jag säger.
Tillexempel: Olivia kastar ner sin mat på golvet
Min lösning: Jag säger åt henne att hon inte får göra så och om hon gör så får hon gå ner från bordet.
Hon gör det igen och jag lyfter omedelbart ned henne och hon får gå därifrån.
Även om jag och Basse inte bor tillsammans längre så försöker vi checka av vilka regler vi har i vardera hushåll och ser till att samma regler gäller hos båda. Olivia kan vara lite våldsam ibland, hon kan smälla till sin syster och mig och Basse också. Våld har vi noll tolerans mot! Det är aldrig okej. Molly har aldrig slagit sin syster, visst kan hon bli irriterad och less på lillasyster men slåss det gör hon inte. Olivia är rebellen i familjen, tänk hur olika syskon kan vara?! Men det är väldigt positivt att se två helt olika individer. Det finns inga klara regler eller direktiv hur man ska vara som förälder men jag tror på oändlig kärlek till sina barn och att sätta klara gränser. Att inte bara ge beröm när dem gör något bra utan att låta dem veta att man älskar dem lika mycket ändå när de gör något fel. Att lyfta upp deras positiva egenskaper. Barn behöver vägledning i vad som är rätt och fel, dem behöver föräldrar inte en mamma och pappa som beter sig som deras kompis. Det är MIN personliga åsikt. Jag försöker anamma det jag tycker mina föräldrar gjorde bra och det dem gjorde mindre bra försöker jag vara bättre på.
Jag älskar mina barn över allt annat och jag försöker en så bra förälder som jag bara kan.

Spanien

Den 8:de juni bär det iväg till Spanien! Ska bli jätteroligt att åka iväg tillsammans med alla styvsyskonen och mina barn. Jag kommer njuta ska ni veta, sen blir det inte sämre av att styvbrorsan är kock ;-) Ni kan ju tänka er vilka härliga grillkvällar vi kommer ha? Längtar så! Vad ska ni göra i sommar?

Sluta använda era barn som dockor!

Jag blir illamående när jag ser små flickor uppsminkade till tänderna och ska posera i olika klädkreationer. Hur kan de vara lagligt att göra så? Det börjar tydligen redan när dem är bebisar. Hur kan man som mamma objektifiera sina egna barn på det sättet? Det här är ett USA fenomen men som allt annat som hittas på där så är Sverige inte sena med att ta efter. Samhället är redan hårt som det är, vi matas ständigt med reklam som ska tala om för oss hur vi ska se ut! Låt barn få vara barn och låt dem slippa tänka på hur skönhetsnormen "ska" vara så länge det går. Den hinner ifatt dem alldeles för fort ändå.
Idag på barnklädesavdelningarna kan man hitta små bh:ar och små sexiga trosor! Men hallå?!?! Dem är barn!! Jag skulle aldrig köpa sådana underkläder till mina barn. Det får vänta med sånt till dem har åldern inne. När jag skulle köpa ett par jeans till min äldsta dotter (som är 3 år) fanns det skinny fit bland storlekarna. Det är något som är väldigt fel enligt min åsikt. Bra kläder som håller och med motiv från sagor och serietidningar som Bamse är vad jag förespråkar. Jag väljer att låta mina döttrar vara barn.

Fritag

Ungefär såhär känner jag mig just nu, trött sliten och allmänt opeppad. Det har varit så mycket den här veckan och det känns skönt att äntligen få lite helg. Men självklart har jag en massa plugg som jag måste ta itu med. Just nu håller jag och Mr.Y på att ordna lite lunch till oss. Blir bra med mat i magen!
Ikväll får jag förhoppningsvis träffa fina Carolina :-) Vi har inte träffats på jättelänge! Blir mysigt!
Nu ska vi äta
PUSS

Lekte med iphoto idag


Söndagkväll

Fick fläskfilé hemma hos Basse, drack en kopp kaffe sen åkte jag iväg med Sandra och Emma och solade. Oj oj oj vad skönt det var. Nu är jag hemma igen, passat på att blogga lite så ni får lite uppdatering. Imorgon är det dags för skola igen.. *pust* Jag hinner inte med allt jag vill hinna med. Träningen har fått ligga på is med, skolan och körkortet är det viktigaste just nu! Men jag är riktigt träningssugen, har funderat på att skaffa ett kort på tenton igen, så att jag kan gå snabbt till gymmet och avverka ett pass, dock ska jag ha kvar IKSU kortet. På IKSU finns ju verkligen allt! Men det tar mindre än 5 minuter att gå till tenton, vilket sparar en massa tid. Har inte gått upp något i vikt, har stått väldigt stilla och det är ju inte det jag vill. Måste klura ut något så att jag hinner med allt. Nu är det iallafall dags för en dusch och en snabb städning efter Olivias race här hemma.

Engla

Att mista ett barn är det mest fruktansvärda en människa kan göra. Vi fick aldrig träffa Engla utanför magen men jag kände henne varje dag till den dagen hon dog. För någon vecka sedan såg jag en dokumentär om bebisar som föddes för tidigt. En del överlevde och några dog. Ett par förlorade sin son. Tillsammans låg dem i sjukhussalens sängar som stod tätt tillsammans och bebisen låg där insvept i en blå filt. Död. Han såg så fridfull ut. Jag grät hejdlöst, minnena från det när jag och Basse låg i vårt rum på förlossningen och tog förväl till Engla blev så påtagligt. Jag minns när jag precis hade fött fram henne och hon låg där i min famn, alldeles varm och vacker, det såg ut som att hon låg och sov. Jag minns så väl att jag bad till Gud att hon skulle börja skrika, önskade att allt bara var en mardröm, att läkaren hade sett fel. Men så var det inte.
På begravningen som vi hade i Backens kapell så hade vi bett alla som skulle komma att ha ljusa kläder, färgglada, vad som helst förutom svart. Den dagen var det stekande sol och i kapellet tog jag och Basse vårt sista förväl av henne innan vi stängde igen kistan. Både kistan och korset som ni kan se på bilden var gjord av mamma och Leifs goda vän. Jag och Basse brukar prata med barnen om Engla och berätta om deras storasyster som bor i himmelen och tittar till dem då och då. Jag hymlar inte om döden, för döden kommer man tyvärr aldrig ifrån. Vi kommer alltid att ha tre barn tillsammans, Molly och Olivia har en storasyster trots att hon inte finns ibland oss här på jorden.

Bilder från Leoslekland


Lördag

Idag passa Leif Olivia så att jag, Molly och min mamma kunde gå och se på bio. Det var längesedan jag och Molly hade lite egentid tillsammans. Det var väldigt mysigt och på vägen hem köpte vi lite lördagsgodis åt Lilla O. Barnen har lekt och haft jätte roligt tillsammans idag och dem somnade väldigt snabbt. Imorse när dem skulle duscha vart det då ett väldans liv. Olivia hatar nämligen att tvätta håret men gråten försvann snabbt.
Ikväll har jag bara suttit hemma själv eftersom jag inte fick barnvakt åt barnen så kunde jag inte gå på festen jag var bjuden till. Kollade på melodifestivalen som enligt min mening var otroligt pinsam. Iallafall dem två första artisterna. Jag minns självklart Ola från Idol, då tyckte jag att han var söt och hade en okej röst, men nu? Nä killen är inte bra på att sjunga. Han är ju inte ens i närheten av dem andra fått sin karriär via Idol. Borde kanske ha pluggat lite ikväll efter det att barnen somnat, men jag är så trött och sliten efter nattens mardrömmar. Får bli imorgon. Då kommer ju även min baby hem igen. Måste erkänna att det ska bli lite skönt att bara behöva dela säng med en istället för 3.

Mardrömmar

Jag somnade när jag skulle natta barnen och vaknade vid 01:15 alldeles förskräckt och livrädd. Jag hade haft så otroligt många mardrömmar efter varandra. Dem var otroligt obehagliga, innehöll mycket våld och en hel del övergrepp. Den som var minst hemsk var den jag drömde om Mr.Y, han var otrogen mot mig i drömmen och väldigt nonchalant. Jag klev iallafall upp och pratade snabbt med Mr.Y men jag hörde knappt vad han sa. Som tur var höll Markus mig sällskap via mobilen.
Är så trött idag, jag hoppas på att jag kommer bli lite piggare! Hade tänkt försöka hitta på något med barnen och sen när dem sover tänkte jag kolla på Melodifestivalen och sen plugga. Nästa vecka ska vi nämligen hålla ett tal inför hela klassen. Talet ska handla om hur vi tror att framtiden ser ut om tio år.

Fredag

Mr. Y är som bekant tillbaka i stan och vi har nu haft två rätt omtumlande veckor. Första veckan tillsammans sen han kommit hem innehöll en hel del tjafs och småbråk. Det slet på oss båda men min förklaring till det är att vi efter nästan en månad skulle ställa in oss på att ha ett förhållande på "riktigt" och inte över telefon eller dator. Men den här veckan som har gått så har det varit precis så mysigt som det ska vara. Han kommer jättebra överens med barnen och dem gillar verkligen honom. I helgen har han åkt hem för att hälsa på sin mamma, saknar honom såklart men det är bra att vara ifrån varandra också. Ni som känner mig vet att jag inte är den tjejen som vill att man ska sitta ihop klistrad med sin partner. USCH!! Jag avskyr sådant, jag tror på att man måste ha ett eget liv också, annars funkar det inte. Men det är MIN teori och det är de jag kör på. Blir jag någonsin en "toffel" så måste ni säga till. Det är nog ingen risk ;-)
Ska kila över till Basse och käka middag, han har passat barnen en stund.
Ha det så bra så länge

RSS 2.0