Förändring

Ni som har följt min blogg ett tag nu kanske minns att jag skrev att jag hade som målsättning att vara ute minst en halvtimme per dag och röra mig varje dag? Det gick ju faktiskt väldigt bra, men på slutet har jag inte alls följt mina egna anvisningar. Men nu har jag bestämt mig för att jag måste lägga om mina rutiner och vanor. Redan innan jag träffade Mr.Y hade jag kommit in i en fas då jag knappt orkade träna, berodde i och för sig på att jag inte mådde så bra, men nu har jag tänkt att jag måste göra en förändring. Jag och Mr.Y har haft alldeles för mycket myskvällar som slutar med Coca cola, chips, olika bakverk, och sen kvällsmål som innehåller alldeles för mycket kalorier.
Jag vägrar bli så tjock som jag var för några år sedan då jag mådde som sämst. Jag vill trivas med mig själv, och det gör jag när jag har en vikt som känns bekväm och att jag rör på mig regelbundet. Att träna handlar inte längre bara om att vara snygg, utan det är en investering för livet, så att man orkar mer, lever lite längre och förhindra att man drabbas av sjukdomar som kan komma om man blir för överviktig. I grunden tycker jag rätt bra om mig själv och min kropp, men jag vet att jag mår bättre när jag tar bättre hand om mig själv.
Idag är det en stor hallowen fest som jag hade tänkt att gå på men jag känner att jag inte orkar. Jag har festat två helger i rad och jag behöver en pause. Så ikväll ska Mr.Y laga en god middag åt mig, sen ska vi bara mysa och det ser jag framemot! Igår var jag, Basse och barnen och tände ljus på Englas grav. Det var väldigt vackert på kyrkogården, men det var kallt och barnen var trötta.
Pappa har avslöjat att han tänker bjuda mig och barnen samt min bror och Basse på en utlandsresa till sommar :-) Helt fantastiskt! Jag fick bestämma om jag ville att Basse skulle följa med och vi har pratat om det. Eftersom att vi inte lever tillsammans längre kanske det kan verka konstigt att min pappa vill bjuda med honom, men han tycker om Basse och han är ju pappa till mina barn. Jag har beslutat att han ska få följa med, för barnens skull. Vi har en så pass bra relation att jag gärna reser iväg med honom, även om det bara är som vänner.
Nu ska barnen få bada!
Hörs senare!

Less

Ännu en vecka har gått och nu är det återigen måndag igen och det är min tur att ha barnen. Helgen har vart bra, då jag jobbade på fredagen och festade på lördagen. Ännu en lyckad utgång måste jag säga. Jag hade hur kul som helst och jag fick så mycket bekräftelse att jag blev överfylld :-) Precis vad jag behövde, har känt att jag har hamnat i en ful period med tanke på mina ögon och allt som har vart. Inte känt mig speciellt vacker eller snygg, känt mig tjock och fet eftersom att mina konstiga matvanor jag har skaffat med Mr.Y har satt sina spår. Kom iallafall iväg på två pass förra veckan och den här veckan ska jag se till att det blir fler än så. I lördags natt fick Mr.Y vänta på mig många timmar innan jag kom hem, han var ju hemma hos mig och väntade.... I fredags så gick vi ut och käkade, det var en middag som lämnade mig med en blandade känslor. När vi kom hem bestämde vi oss för att prata ut. Jag erkände då att jag faktiskt är lite små kär i Mr.Y... Vi diskuterade fram och tillbaka om vi skulle bli tillsammans på "riktigt" eller inte. Enligt min mening så har vi ett förhållande men han är så fruktansvärt envis. Jag vet att han tycker om mig så fruktansvärt mycket, han inser inte själv hur många gånger han bevisat detta. På lördagen var det tänkt att han skulle ut men det blev inte så, men jag bestämde mig för att gå ut ändå. Jag måste ju leva mitt liv och inte anpassa mitt liv efter honom.
I söndags så hade vi det så mysigt, och vi bestämde att vi skulle se film på kvällen.. Dock var jag riktigt sliten så jag somnade i soffan.. Vi gick och la oss alltför sent och återigen så insåg jag hur mycket jag ger men tyvärr får jag inte lika mycket tillbaka... Vi vaknade imorse och båda två var väldigt trötta, jag ordnade lunch och sen dansade jag loss i köket tillsammans med min ipod och mina rosa lurar. Plötsligt ser jag hur Mr.Y står och tittar på mig, han kommer fram till mig och säger hur söt och gullig jag är. Vi hade en mysig dag tillsammans men tyvärr slutade den i tårar igen... Jag är riktigt förvirrad, arg och less...
Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra..

Tisdag natt

Sitter här framför min nya dator som är så underbar att jag tror att jag har gått och blivit kär i en pryl. Idag blev inte alls som jag hade planerat, jag var så trött att jag knappt kunde få upp ögonen. Mr.Y vaknade ovanligt tidigt, kan bero på att min väckarklocka ringde och att min telefon ringde också. Mr.Y svepte in sig i täcket och gick ut till vardagsrummet, min söta underbara Mr.Y. Efter ett tag klev jag också upp med täcket om mig, trött och med rödsprängda ögon. Ögoninflammationen är tillbaka igen. Där sitter han och äter resterna från hans födelsedagsmiddag från gårdagen, han är så söt, konstant hungrig och undrar jag vart han befinner sig så är det alltid vid mitt kylskåp. Jag kommer att sakna att se honom stå där och titta in i kylskåpet, han frågar inte om han får ta något längre, vilket jag tycker är bra. Jag är nämligen så att jag ser mitt hem som hans hem. Han ska inte behöva känna sig som en gäst, han ska känna att han kan ta för sig det han vill ha. Jag vet att han kommer att åka snart, men hur tråkigt det än är så ska det någonstans bli skönt också. Då kan jag fokusera på mig själv, och han kommer ju förhoppningsvis hem igen. När han var nere sist så pratade vi varje dag, ringde, sms:ade. Vi saknade varandra, längtade och sa till varandra att den andre inte fick lämna en. Torsdagen då han bara kom hem över dagen, då myste vi och han sa att det skulle kännas som flera år innan vi skulle se varandra igen. Han berättade hur mycket han saknat mig. En dag kommer det här och ta slut, jag fruktar den dagen. Jag är rädd för att bli lämnad.
Nu borde jag verkligen gå och lägga mig, imorgon ska jag träna efter skolan och sen ska jag jobba. Och efter det ska jag få träffa min sötnos :-) Hoppas att ni har haft en bra dag!
Sov gott

Träning

Just nu sitter jag och planerar min träning, eftersom att jag inte har tränat på länge så hade jag tänkt att börja köra lite pass på IKSU för att stärka upp kroppen och få upp lite flås. Snart kommer ju Carolina hem och då ska vi köra stenhårt med styrketräningen. Ikväll ska jag bjuda Mr.Y på middag eftersom att han fyller år idag, måste erkänna att jag blev lite smått irreterad eftersom att vi hade planerat några saker men sen så kom han på en massa andra saker, men jag orkar inte tjafsa, det är hans födelsedag så han får bestämma vad han vill göra. Det är bra att han ska göra lite annat för då kan jag åka och träna:-)
Idag ska jag också få lite plugg gjort, städa här hemma och fixa lite, tvätta måste jag också göra.
Nu måste jag få i mig något innan jag traska till affären och inhandla lite till middagen.
Ha en bra dag så länge!

Fredag

Mitt möte med Mr. Y blev faktiskt bättre än vad jag hade förväntat mig, jag som hade tänkt ut hur jag skulle göra och allt. Men ibland ändrar man ju sig och nu har jag bestämt mig för att låta det bli vad det blir. Han hade förstått att det var något jag ville prata om men jag sa till honom att jag inte orkade ta upp det. Så nu är det helg igen och veckorna flyger förbi alldeles för snabbt. Ikväll blir det idol och ligga i soffan, är alldeles ihjäl eftersom Olivia vaknade inatt strax efter tolv och var vaken ända till klockan fyra :-S.
Är så trött just nu att jag inte riktigt vet vad jag heter längre. Ska nog gå och lägga mig en stund så jag orkar vara uppe ikväll. Hoppas ni får en bra dag allihopa! Puss

Onsdag

Trots att jag vaknade med en känsla av håglöshet och mindre ork att vilja stiga upp imorse så blev det en helt okej dag. Inte direkt rolig, men väldigt uppfyllande och lärdomsrik. Försov mig idag, eftersom att jag bara hade en lektion så blev det att jag stannade hemma. Lämnade barnen på dagis och njöt av en kortare promenad i det kyliga men dock soliga vädret. Gjorde mig iordning och åkte för att träffa min terapeut, det var en bra träff idag.Gick förbi restaurang Björken och sa hej till Jocke som jag inte träffat på en månad, efter det blev det en sväng till sjukhuskyrkan där jag träffade min vän Pastorn. Ännu ett givande samtal under dagen.

Barnen är trötta och så också jag. Ikväll ska jag sätta mig ner och läsa om upplysningen och romantiken. Imorgon ska vi kliva upp tidigt. En dag fylld med skola och annat. Sen ska jag träffa Mr. Y, ska bli intressant.
Nu väntar vi på bollibompa sen blir det sängdags för barnen.

Ha d gott så länge

Höst

Denna ljuva kyliga höst som får oss frostbitna i kinderna och färgar våra näsor röda. Denna underbart färgsprakande höst som färgar alla löv från gröna till gula, oranga och röda.

Denna årstid som jag så många gånger mått dåligt, då tårarna bara runnit längs mina kinder och allt känts så hopplöst. Jag tycker hösten är en vacker årstid men den får mig ofta att grubbla och må dåligt. Mörkret som hösten bär med sig finns alltför ofta inte bara utomhus, utan också inom mig. Men ibland lyckas jag stanna upp och se allt det vackra den också för med sig.

Det är jag tacksam för!

Nu väntar ännu en dag fylld med bestyr och jag hoppas jag har styrkan att klara av den!


Tårarnas dag...

Idag nådde jag sista droppen och en flod av känslor utlöstes, tårarna svallade över och jag orkade inte ens försöka hindra dem. Där satt jag ensam på en ful IKEA pall i köket och grät hejdlöst, allt som jag burit inom mig den sista tiden fick rinna ur mig. I den stunden satte jag inte mycket värde på mig själv. Värdelös var ordet jag skulle ha valt om någon skulle fråga hur jag såg på mig själv. Ännu mer besviken blev jag av att inse att där jag trodde att jag hade stöd och förtröstan fann jag ingenting. Kanske lika bra att inse det nu innan jag hunnit ge mer av mig själv.

Vi har alla våra ryggsäckar fyllda med upplevelser, minnen, sorger, glädje och livserfarenheter. En del av oss kan använda oss av dem och bli lite bättre människor, medan andra inte klarar av det. Jag strävar alltid efter att bli en bättre människa som vill finnas till för människor, stödja mina vänner i deras sorg eller motgångar och glädjas med dem i deras lycka. Men en del kan inte det. För vissa är det svårt.

Utmattad och trött känner jag mig nu och jag skulle vilja sova i en vecka i sträck, för att vakna med nyfunnen energi och glädje. Jag känner ingen glädje alls just nu, men däremot känner jag en liten del av vilja, viljan att ställa mig upp och borsta bort gruset från knäna efter att fallit handlöst mot marken. Jag har tagit tag i viktiga bitar idag och det får mig att må bra. Nu väntar plugg.
Hoppas det känns bättre snart....

Längtar efter lite egentid

Jag trodde nog aldrig att jag skulle säga det men just nu längtar jag efter att få vara själv. Visserligen är jag ensam just nu men jag har tonvis med saker att göra och får inte den där riktigt egna tiden där jag kan bara vara. Jag hade glömt hur påfrestande det kan vara att leva med någon 24 timmar om dygnet, fast man tycker om personen hur mycket som helst så kan man inte låta bli att störa sig på vissa saker.

Jag och Mr Y har väl hamnat i det läget just nu, idag vart han då riktigt irreterad på mig och det fick jag höra också. Men det är bra att man säger till direkt, ikväll har jag iallafall en överraskning åt honom när han kommer.
Vet ni vad? Jag har skaffat mig en ny dator som dock inte har kommit ännu.
Gissa vilken det blev?


Japp det blev en McbookPro :-)
Nu ska jag plocka undan lite, sen kommer Erika och Molly förbi en stund och då ska vi fika lite. Emma kommer senare och ska hjälpa mig att sätta ihop tv-bänken så slipper Mr. Y fixa det ikväll. Sen har jag föräldrarmöte på flickornas dagis och sen hade jag tänkt att dra på gymmet och träna lite. Ikväll blir det nog mys och imorrn ska jag plugga och fixa naglarna. Jag hoppas på att jag får träffa underbara Carolina imorrn kväll också :-) Till helgen blir det jobb och på söndag kommer mina fantastiska döttrar hit. Fullt upp med andra ord.

Ha en bra dag så länge!

Mörker

En känsla av obehag har infunnit sig inom mig och jag kan inte riktigt skaka bort det fast jag försöker. Dagen till ära har jag inte vart så effektiv som jag hade önskat att jag skulle ha varit. "Man blir som umgås" har fått en större mening för mig och jag börjar nästan tro på det. Jag blir arg på mig själv för att jag inte ser till mitt eget bästa, för att jag inte vågar ta dem besluten som är bra för mig. Jag blir besviken när jag inte lyckas med det jag vill uppnå.
Det är trots allt jag som förlorar på det, ingen annan utom jag. Det borde vara jag som ska prioriteras först? Ni kanske tycker att det är barnen jag borde vara barnen som ska komma först, men om inte jag mår bra hur kan dem då må bra? Jag önskar att någon kunde skaka om mig så att jag vaknar och ser verkligeheten från ett objektivt perspektiv, visserligen har några av mina nära vänner försökt, men de flesta vet att det är lätt att ge andra råd men svårt att ta till sig dem själv.

Jag är ledsen men jag orkar inte skriva mer nu...

Mina tjejer i bilder







Nu är det snart dags att bege sig till Basse och äta middag och göra överlämningen. Sen hem för att städa lite och sen får jag tydligen fin besök ikväll, jag väcktes nämligen av en oväntad överraskning så det ska bli superroligt.

Ha en bra dag så länge!

Kram



Godmorgon...

Skulle man nog kunna säga eftersom att klockan är 04:05 och jag fortfarande sitter uppe. Barnen vaknade supertidigt igår morse så jag har vart riktigt sliten och trött idag. Men vi tog oss ut i höstvädret på en liten vagnpromenad och iförskaffade mat och det självklara lördagsgodiset. Jag och barnen beslutade oss för att bjuda pappa Basse på middag så det var supermysigt att äta tillsammans som en enda stor familj :-)

När barnen somnat kom Markus förbi och hjälpte mig att installera min digitalbox, det var supernsällt av honom.
Mr.Y började sms:a under kvällen och jag blev så lycklig eftersom att det var hans initiativ. Jag hade nämligen inte skickat ett enda under dagen. Saknar honom så ofantligt mycket, känns nästan outhärdligt att behöva vänta på honom i flera veckor till. Som tur så känner han precis likadant. Han säger att jag knappt kan ana hur mycket han saknar mig. Vi vill båda vara med varandra men jag tycker att det är bra att gör något som han tycker om och brinner för. Det ska man göra, man måste följa sin egen vilja när man har den underbara möjligheten.

Nu ska jag gå och lägga mig dem få timmar jag kommer att få sova inatt.
Hoppas ni alla sover gott

Kram

Min underbara vän Carolina



Nu ska jag berätta om min fantastiska vän Carolina! Vi träffades sommaren 2007 på Berghems servicehus. Jag la märke till Carolina redan på vårt första introduktionsmöte på jobbet, hon hade en utstrålning som inte går av för hackor. Hon var sprudlande,glad, vacker och det var svårt att inte lägga märke till henne. Vi hittade varandra och även en annan tjej som heter Lisa. Vi umgicks rätt flitigt ett tag för att sedan glömma bort varann ett bra tag. Men sen fann vi varandra igen och den här gången var det på ett djupare plan. Något jag är oerhört tacksam för.

Carolina är en tjej som bjuder på sig själv, hon är osjälvisk,snäll, otroligt flitig och hon pluggar till lärare. Ett yrke som hon brinner för och som verkar passar henne som handen i handsken. Hon är väldigt pedagogisk och en bra lyssnare. Dessutom är en hon en fantastisk fotograf, hon har en fantastisk välskriven blogg som jag är beroende av och hon är musikalisk och ett inredningsfreak. Hon älskar musik, jag måste nog säga att hon är en estet ända in i själen.

Och det bästa av allt är att hon är min vän. Jag har fått den äran att vara i hennes liv. Carolina är en underbar vän som alltid finns där, ingen jag tar förgiven utan en person som jag värdesätter högt. Carolina har blivit en nära vän till mig och mina barn tycker så mycket om henne. Hon är person som lyser upp din vardag, hon har närvaro och är en riktig vacker person både på insidan och utsidan.

Tack Carolina för att jag får vara en del av ditt liv, jag är så stolt över dig och du kommer bli en underbar lärare. Jag älskar dig min vän och finns här för dig nu och för alltid.

Mina fina tjejer





Vad mer kan jag säga än att jag har dem vackraste barnen världen någonsin skådat! Trots att vi alltid kommer ha ett barn för lite hos oss så är jag oerhört tacksam för de två jag fick. Två underbara flickor som förgyller både min och andras vardag. Mina barn får mig att vilja vara en bättre människa, de får min mamma att orka kämpa mot cancern och dem sätter guldkant på alla våra nära och käras vardag.

Visst finns det dagar då man är så less att det känns som att man håller på att gå under, då all kraft har runnit ur en och man vet inte hur man ska orka men så är livet. Allt de goda överväger det som kan kännas jobbigt. Ett barns kärlek är så oskyldigt, vackert och villkorslöst. Dem kräver inget tillbaka.

Tack för att Ni finns i mitt liv

Känslor

Jag tycker inte om att sätta ord på känslor åtminstone inte när det kommer till vad jag känner för någon. Så fort man sätter ord på sina känslor så blir man mer sårbar. Egentligen är jag väldigt bra på att beskriva mina känslor. exempelvis om jag känner mig arg, frustrerad, glad eller ledsen men att sätta ord på vad jag känner för någon i kategorin: Kärlek så backar jag.

Tyvärr väljer jag att alltid tro det värsta om dem jag tycker om, tänker alltför ofta att dem kommer såra mig, lämna mig eller krossa mig totalt. Försvarsmekanism kallas det, inte alltid i positiv bemärkelse måste jag erkänna. Det kanske handlar om att jag har krass självbild och inte värderar mig tillräckligt högt, de kan också vara att jag har dåligt självförtroende, jag har faktiskt ingen aning.

En vännina frågade mig om jag var förälskad i Mr.Y och jag kände att jag egentligen inte riktigt ville ge henne något riktigt svar på det, så jag svarade bara att jag inte tycker om att sätta ord på mina känslor. Mr.Y kommer ju att vara borta många veckor till vilket känns både bra och dåligt! Jag saknar ju att umgås med honom och hela hans underbara personlighet och värme men samtidigt ger det mig den distans jag behöver för att inte falla för honom. Att inte ge honom mitt hjärta, inte bli sårad, inte bli besviken och att inte bli krossad.

Efter det att jag och Basse separerade var jag tvungen att bygga upp mig själv mitt eget Jag och det var inte lätt.  Sakta men säkert började jag lära mig att njuta av ensamheten, ensamheten var det jag hade fruktat allra mest. Basse bodde ju här i sex veckor medan hans badrum renoverades och det gjorde att mitt nya svaga egna Jag gick sönder. Det var så skört ännu, jag anklagar inte honom men jag tror inte det var bra för mig eller rättare sagt jag vet att det inte var bra för mig.
Nu har jag fått börja om från ruta ett igen och det är både skrämmande och spännande, men jag ska lyckas med det igen.

Jag vet inte om jag kommer sätta några ord på vad jag känner för Mr.Y mer än att jag tycker om honom och jag trivs i hans sällskap. Tiden får utvisa..

Ha en bra dag!

Underbara längtan

Att längta och vänta kan både ge upphov till både sprudlande förväntasfulla känslor likväl som det kan kan vara fruktansvärt att vänta på ett svar eller längta efter någon så det gör ont. Jag har både längtat så att det har gjort ont och väntat förväntasfullt på någon/något. Idag fick jag en underbar dag, en dag jag inte hade förväntat mig stt få, Jag fick tid med någon jag tycker om, tid som jag inte hade trott skulle komma ännu. Men jag värdesatte den tiden än om det bara handlade om några timmar. Jag fick en ny energi som var positiv och gjorde mig glad ända in i själen. Det är sån energi vi ska sträva efter.

Mr. Y kom hem för några timmar för att sen bege sig till sitt barndomshem. Men fast att jag visste att vi inte hade mycket tid så var jag så lycklig för det var tid som betydde något för mig, tid jag inte trodde jag skulle få, det var tid med någon som jag tycker om.

Nu är jag glad, nöjd, lycklig, ensam med ändå känner jag någon form av inre ro. Jag försöker acceptera att man måste leva i nuet, att man inte kan grubbla på allt och fundera ut vad som kommer härnäst. I svenskan håller vi på att läsa om upplysningen och romantken, i romantiken ska man följa sin känsla och inte styras av sit förnuft och det är nog det jag försöker anamma. Mr. Y kommer ju tillbaka även om det kan kännas långt bort och trots att det kan vara över innan det knappt börjat så måste man ju tro att vi kommer mötas igen.

Jag är ung, jag är fri och singel! Det är min tid nu.


RSS 2.0