Spikmatta :-)



Nu har jag tagit slag i saken och klickat en hem en spikmatta! Har läst på flera bloggar om dem som använder den och är extremt nöjda! Tydligen kan den hjälpa mot sömnproblem och ni som känner mig vet ju att jag alltid haft problem med sömnen. Så nu är det bara att vänta och hoppas att jag kommer att sova like a sleeping beauty!

Idag har jag och barnen samt Erika vart ute och vandrat och tittat på brännboll! Var fint väder men jag tyckte att de blåste lite kallt. Först gick vi till Ica och tog ut pengar och köpte varsin hamburgare.. Sen gick vi ner och mötte upp mina vänner som spelade! Molly var så duktig och gick hela vägen utan att ens klaga en enda gång! Olivia var också hur snäll som helst! Nu sover mina små troll och jag får se när det är dags för mig att få besök av John Blund....
Bye


Make over?

Åh.. Just nu sitter jag här och våndas... Dels för att det är så ofantligt mycket grejer jag skulle vilja införskaffa just nu, dessutom måste jag finna orken att sätta igång och skriva klart mitt psykiatriarbete! Har dessutom världens träningsvärk i ryggen, vilket iofs är skönt men jag skulle ju inte tacka nej till en massage just nu!!

Dessutom känner jag för en rejäl make over.. Jag vill färga håret, fixa naglarna, bleka tänderna, köpa en ny garderob med kläder ;-) Listan kan göras lång mina vänner... Jag vet ärligt inte hur jag prioritera just nu..
Har kollat in en ny soffa som jag vill ha också, alla dem grejer jag vill ha/göra är inte billiga precis...

Förövrigt så har jag vart på utvecklingssamtal på Mollys dagis :-) Det var jätteroligt att höra hur duktig och snäll dem tycker att Molly är! Då blir man en extra stolt mamma :-D! Medan jag var där så passade Erika barnen och sen lekte vi i lekparken. Efter en stund så åkte Erika hem och då stannade vi kvar eftersom Mollys två dagiskompisar var på samma lekplats, sen kom Carro dit och vi skulle gå på en promenad. Dessvärre vart det bara en promenad till Ica och hem samt ett litet stopp på lekplatsen vid affären för glassätning.. Fick lite dåligt samvete över det då det kändes som att jag hade "lurat" Carro på promenaden....

Sen vart det hem och kasta i sig middagen och sen bar det av till stan för bio med min Underbara Erika..
Ååå vad jag Älskar Dig! Du är min andra hälft, glöm aldrig det!

Och ja nu sitter jag här och gör inte så mycket.. Ska väl påbörja mitt arbete strax och återigen få lite sömn! Till helgen ska det bli toppen väder så man får ju hoppas att prognosen stämmer.

Mer bilder från Norrbyskär osv. kommer så småningom!

PUSS

Puh.....

Nu har jag suttit och pluggat ett bra tag och jag känner mig rätt mättad i skallen kan jag lova... 
Imorgon blir det att stiga upp rätt tidigt och lämna Molly på dagis och sen ska jag söva Olivia så att jag kan plugga tills mamma kommer och ska vara barnvakt medan jag åker till skolan och gör prov.
Efter provet blir det att åka hem och fixa middag och sen städa, på kvällen kommer Mackan förbi o fikar lite!
Sen blir det plugg för hela slanten... Men får jag bara det gjort är jag pluggfri för resten av sommaren :-D Härligt vill jag lova.. Dock kommer jag nog att läsa lite matte för att färska upp minnet men det gör jag ju för min egen skull och det är inget jag måste lämna in precis!

Livet känns bra just nu... Jag har mina mål i sikte och jag trivs oerhört bra med allt runt omkring mig. Visst kan det se en aning kaotiskt ut från utsidan men lite kaos behöver jag för att fungera! Träningen flyter på bra, jag har mina underbara vänner och min fina familj! Vad mer kan man begära? Jag trivs väldigt bra som singel och just nu känns det helt rätt att vara ensam! Jag behöver lägga fokus på mig själv, min utbildning och mina barn!

På torsdag kan jag äntligen slappna av och släppa allt som har med skolan att göra, då har jag och Erika tänkt att gå på bio och det ser jag verkligen framemot! Ett tag var vi flitiga biobesökare men det har blivit allt mer sällan nuförtiden! På fredag blir det nog bara att ta det lugnt med familjen, kanske titta på lite brännboll och äta en god middag! På lördag så ska barnen få åka till Mormor och vara där ett tag och sen ska vi alla grilla tillsammans. Sen blir det utgång med brudarna :-) Ska bli riktigt skoj faktiskt!

Nä nu väntar sängen på mig!

PUSS

Norrbyskär

Ihelgen som var så åkte vi ut på Norrbyskär för att andas in lite frisk luft och bara vara... Vädret var underbart och livet kunde nog inte bli bättre! Här kommer lite bilder!


Olivia på färjan! :-)


Molly på färjan



Allt är så vackert på Norrbyskär



Barnen leker i sandlådan :-)



Underbara Molly!





Olivia



God mat åt vi också ;-)

Nu måste jag fortsätta plugga! Har ju tenta imorgon! Är så trött nu men jag måste fortsätta läsa en stund till iallafall!
Mer bilder kommer att dyka upp här i bloggen inom en snar framtid! Jag vet att jag har vart rätt dålig på att uppdatera på slutet, men det har vart fullt upp med andra saker så jag har inte riktigt haft tid! Men snart så är allt klart och då mina vänner så kommer jag ha tid att blogga mera!

Kram o Godnatt så länge!

Trötter

  Jag känner mig som Trötter i Snövit och de sju dvärgarna....
Jag vet inte riktigt vad det är med mig men jag går och lägger mig sjukt tidigt för att vara jag och jag lika trött ändå!

Idag har jag vart och fixat lite på skolan, snackat med farsan om utbildning och jobb, käkat lunch med Johanna, hämtat Molly på dagis och lagat middag. Nu ska jag snart gå på en promenad med Carolina och sen ska jag försöka orka plugga lite.. Men det blir nog en tidig kväll ikväll!
Uppdaterar mer senare!

PUSS

Äntligen!!!

Klockan är nu 01:08 och jag har precis blivit färdig med mitt skolarbete som handlade om kost! Fy faan va jag är bra!!!
Men dock kvarstår ett arbete till i psykiatri samt ett prov på måndag...
Usch!!! Jag vet inte hur jag ska hinna allt som jag har uppbokat den här veckan!!

Det är möten, inskolning på mitt jobb, möte med mitt andra jobb, delegering och dessutom ska man hinna med att vara mamma, träna och laga middag :-S! Men allting är möjligt så det ska nog gå bra :-D Får planera min tid helt enkelt....

Imorgon är det dags för kalas igen, både Molly och jag har ju fyllt år så vi ska ha fika och fira imorgon.
Fast det är nog mest Molly som ska firas såklart :-D
Ska ta lite bilder imorgon och lägga upp!

Nu ska jag ta ut mina alldeles för torra linser och läsa lite inför provet, sen ska jag ta och krypa ner i sängen bredvid mina barn och drömma sött!
Sov gott mina vänner!
PUSS

Torsdag

Idag har det ju vart världens finaste väder och jag har dåligt samvete för vi har bara vart inne hela dagen. Hade tänkt att vi skulle gå ut men då vart Olivia supertrött vid halvtre och jag gick och la mig med henne. Vi vaknade klockan kvart i sex...
Då var det bara att värma lite rester från gårdagen och äta middag.. Sen vart det lek och bus hemma istället. Men om det är fint väder imorgon så ska vi gå ut och leka, kanske också köpa en glass. Molly sa att hon ville ha en grön glass...

Nu är helgen här igen och tiden bara springer förbi..
Är sjukt sliten och jag ska höra med mamma om inte hon kan ha barnen en stund så att jag kan baka inför kalaset... Om det nu blir ett kalas denna helg.

Nu ska jag äta lite kvällsfika och sen ska jag sova!
Hoppas eran dag har vart bra!

Godnatt

Just ja..

Molly fyllde ju år i tisdags! Hela 3år har hunnit bli.. Tiden går för fort!
I måndags så bjöd farsan på middag för att dem skulle få fira Molly lite! Molly fick en massa presenter, en hel del fina kläder och ett vind/regn ställ som hon behövde! Ska lägga upp bilder på allt senare!

Erika sov över hos oss måndag till tisdag eftersom att det var ju som sagt tänkt att jag skulle göra min andra inskolningsdag då. Men jag kom ju hem så vi alla hade en mysig dag tillsammans. Molly fick gå på dagis för att bli lite firad där! När man fyller år på dagis brukar man få välja en kompis som får sitta bredvid en, samt att man får välja en speciell tallrik och mugg. Man kan bl.a välja mellan Batman, Barbie, Pippi långstrump och Bamse.. Molly valde Batman! That´s my kind of girl! Så klockrent! Vi har lyckats med vår uppfostran att inte pracka på henne att vara en liten prinsessa! Jag/vi vill att hon ska ha möjligheten att välja själv. Visst har hon docker och sånt, men hon har samtidigt mindre "tjejiga" saker också. Jag gillar inte utvecklingen av dem leksaker som finns på marknaden idag, t.ex. små dammsugare, tvättmaskiner osv. Varför ska man ge städgrejer till en liten flicka? Så att hon blir inlärd att kvinnor tar hand om hemmet?
Min filosofi inom uppfostran är att visa henne att det ska vara jämlikt, försöka att det inte måste vara typiska tjej och killgrejer! Ja ni, jag kan skriva en bok om det här och diskutera det i all oändlighet, men nu är jag trött..

I helgen blir det kalas och då ska jag ta och lägga upp lite bilder!

Natti

Trötter...

Förstår inte varför jag envisas med att sitta uppe när jag är så trött?! Det om något är ju väldigt osmart! I tisdags vart det ingen inskolning fast jag åkte dit men åkte hem en timma senare... Tydligen gick det magsjuka på jobbet :-S
Men jag verkar har klarat mig...

Idag har det vart full rulle på barnen och jag har vart redigt trött eftersom att det har vart lite sömn dem senaste dagarna! Gick och la mig med Olivia och hade inte tänkt sova så länge men ack va skönt det var att få ligga i sängen. Vaknade av att Basse väckte mig för han kom ju dit för att passa barnen medan jag skulle på gymmet och träna med Markus! Sjukt stressad vart jag, skulle hinna få i mig mat och samtidigt vakna till liv och byta om. Markus hade ringt och jag ringde upp med andan i halsen och sa att jag var på väg. Kom dit en halvtimme senare än det var planerat.

Idag körde vi nacke+ armar... Sjukt jobbigt!! Har ju fortfarande träningsvärk efter vårt bröstpass!! Men det är grymt roligt och framför allt mycket peppande att träna med en killkompis! Markus pushar mig och kör helt enkelt slut på mig! Vilket förhoppningsvis ger resultat! :-)

Sen vart det hem och laga middag till mig och barnen! Fläskfile´ med potatis och rotsaker i ugnen! *mums*
Ringde Carro som kom förbi och sen tog vi en promenad! Måste nog kapitulera inför inköp av protein.. Jag har vart emot det men för att få i mig det jag behöver för muskeluppbyggnad så behöver jag ha det mer lätt tillgängligt!

Nu väntar sängen och kroppen fullkomligt skriker efter att få sova!
Godnatt Mina vänner!

Fullt upp!

En trött Sabina som idag uppdaterar bloggen.. Vaknade 05:30 och gjorde mig iordning för att åka till jobbet.
Solen sken men värmde inte speciellt mycket... Har ju haft min första inskolningsdag idag! Allt gick superbra och det känns riktigt skönt att vara tillbaka i arbetslivet igen :-)

Längtar så efter barnen men snart så får jag träffa dem och det ska bli så mysigt!!!
Nu ska jag åka o träna med min killkompis och sen kommer Erika hit och då ska vi vandra ner till farsan och äta middag tillsammans med barnen och alla andra. Vi firar Molly idag med pappa och Anki!

Nu ska jag springa iväg!
PUSS

Födelsedagsfest!!

Festen vart riktigt lyckad även om det var många som föll bort på grund av sjukdom!
Men jag hade hur roligt som helst och det hade dem andra också :-)
Det vart en hel del sång, dans, flexande av muskler och mycket drickande ;-)
Men ska det va så ska det va:-P

Har inte samlat in alla bilder ännu men jag bjuder på dem som jag har fått skickade av Carro :-)



Johanna och Katta bjöd på skön sång :-)



Erika flexade sina muskler ;-)



Det gjorde även jag och Carro :-D



Sen vart det dans av brudarna från Ersmark :-)


Jag och Underbara Carro....
Vill bara att du ska veta att du har fått en betydande roll i mitt liv och jag är verkligen glad över att få ha dig som min vän! Bra vänner växer inte på träd, dem är sällsynta och man ska vara rädd om dem. Så jag hoppas att du vet att jag är rädd om dig och jag alltid kommer att ställa upp på dig när som helst!
PUSS

Födelsedagen :-)

Min födelsedag har vart jättebra och det är så många som har ringt och grattat :-) Tack underbara Ni!
Har vart fullt upp hela dagen så tiden har bara runnit iväg...
Mamma och Leif kom förbi på en snabb fika och sen kom Carro och provade kläder som hon skulle låna, vi tog en promenad och insåg att det gick alldeles för snabbt och ändå gick vi rätt långt tyckte jag :-P
Min vi tar igen det nästa gång!

Har upptäckt att ytterligare ett par jeans har börjat bli lite stora i midjan så det känns ju super!
Alltid bra att minska några centimeter i midjan ;-)
Fick en supergod middag hos pappa så det var great! Fick lite presenter också ;-)
Har inte tid att skriva mer nu!

Nu är det plugg mina vänner!

Godnatt

Dinner time :-D

Idag har jag fått middagssällskap av Ingela som väntar sitt fjärde barn! Det är starkt jobbat tycker jag ;-)
Till middag blir det rotsaker och potatis i ugn och redig köttbit!
Har småstädat lite här hemma och disk och tvättmaskinen är i full gång! Ska renbädda sängen och dammsuga senare!

Imorgon är ju min "Stora Dag" och då blir det grillning hemma hos Pappi :-D
Barnen är på bättringsvägarna och Molly ska på dagis imorgon!
Vi får se om jag hinner med ett träningspass idag eller inte, annars blir det imorgon!

Uppdaterar senare!

PUSS

Vänner

Jag är så oerhört tacksam för mina underbara vänner..
Har lärt mig och lär mig fortfarande att uppskatta mina vänner mer och framförallt att visa/tala om för dem hur mycket dem betyder för mig.

Sen är det ju så fantastiskt att alla är Olika och det gör att man får en härlig blandning. Ungefär som en påsa med smågodis.
Det bästa av allt det goda.
Även om många av mina vänner lever annorlunda liv än det jag lever så binds vi samman av vår kärlek och respekt för varandra. Att ha en vän är samma sak som att ha en relation. Man måste vårda relationen och ge uppskattning och beröm :-)

En del av mina vänner bor ju inte ens här i svergie längre! Men det spelar ingen roll för avstånd har inget vänskapen att göra. Däremot kan det ibland vara så att man träffas och inser att våra olika liv har förändrat oss och att man kanske inte är den person man en gång var. Om då den andre står på samma plats eller har utvecklats åt ett annat håll och det går inte längre att matcha varandra så kanske vänskapen tar slut. Precis som ett förhållande. Det är supertråkigt men ibland blir det så. Man kanske hittar tillbaka till varandra längre fram.

Sen är det en stor skillnad på nära vänner och bekanta. Dem närmsta är oftast få och det dem man anförtror sig till och vet att dem alltid finns där. Medan dem bekanta är mer man pratar ytligt med, festar osv.
Jag har välsignats med ca ett tiotal nära vänner, men jag släpper gärna in fler.
Någon man sett som en ytlig bekantskap kan visa sig vara värsta guldklimpen till kompis!

Vårda era Vänner
Det är dem som alltid kommer finnas vid din sida om du behandlar dem väl!

Måndag...

Så var det början på en ny vecka igen...
En vecka med rätt fullspäckat schema om jag får säga det själv.
Tränade imorse med Sandra men jag hade ätit alldeles för dåligt, kan hända att jag kör ett pass ikväll också!

Just nu känner jag mig helt skakig iallafall...
Väntar på Carro som ska komma hit, vi ska handla lite på ICA och sen äta lunch tillsammans!
Blir taccos faktiskt ;-) *mumsigt*

Sen blir det nog städning och plugg resten av tiden..
Har ju en tenta på fredag så det stoppa näsan i böckerna..

Hoppas Ni mår bra!
Kram

Mina tjejer rockar fett!







Nu är barnen återigen hos sin pappa, känns tomt men samtidigt vet jag att vi ses om bara någon dag igen!
Min pappa ska bjuda oss allihopa på middag på min födelsedag så det blir supernice!
Imorgon blir det träning med Sandra, sen en promenad med Carro och efter det plugg, plugg och åter plugg :-)

Uppdaterar senare!
Ciao

Lite bilder på mig själv!

Bjuder på lite bilder på mig själv och mina "muskler"! Vet att jag har en hel del att jobba på, dels på mina biceps som jag av olika skäl inte tränat så mycket nu på slutet och jag har tappat mycket på dem. Men också på den övriga muskelaturen, samt fettförbränningen. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge ;-)
Bilderna är tagna hemma hos Basse:-D












Nattfilur..

Jag vaknar till när mörkret faller och hämtar min inspiration i natten. Det är då jag är som mest kreativ och det där jag finner min inspiration. Jag är en Nattfilur.. Om nätterna filurar jag på saker och ting och tvingas möta dem saker jag så ihärdigt motat bort under dagen.

Om det inte vore för att jag har en stor respekt inför mina grannar så hade jag säkert börja städa eller möblera om just nu! Har ett sånt sjuk sug på att göra något kreativt. Men istället för att föra en massa oväsen så sitter jag tyst som en mus och använder min kreativitet vid datorn.

Hoppas bara att jag inte är alltför trött imorgon när barnen kommer! Och om jag skulle vara det så ska jag vara den gladaste mamman någonsin! Jag saknar mina barn. Är så ensamt att lägga sig i sängen och ingen är där..
Saknar Olivias hårda sparkar som jag brukar få rakt i ansiktet, saknar Mollys lilla hand som stryker min. Barn är det mest oskuldsfulla som finns. Dem är som ett oskrivet blad.. Dock tror jag absolut att dem föds med egna personligheter men vi som föräldrar formar dem. Förhoppningsvis så försöker vi undvika att göra våra egna föräldrars misstag. Det bästa är att göra sina egna. För misstag är något varje människa gör..
Men vi lär oss, barnen lär oss och tillsammans delar vi vår kunskap..

Det värsta jag vet är när man läser om barn som på någon sätt blivit utsatta för övergrepp, misshandel osv...
Då gråter jag nästan alltid...
Hur man kan slå ett barn som inte ens kan försvara sig, det förstår jag bara inte! Så fegt och ett stort svek gentemot sitt eget barn. Jag älskar mina barn överallt annat på denna jord, men jag har dagar då jag bara vill stänga dörrn och aldrig återvända. Men det är en stor skillnad mellan tanke och handling. Finns många kvinnor där ute som mår dåligt, dem tänker kanske att dem inte räcker till. Eller att dem insett att ha barn inte var så lätt!
Tro mig jag vet hur jobbigt det kan vara att inte få sova, eller när dem skriker så att dem knappt får någon luft. eller när dem gör allt tvärtemot vad man än säger. Men dem är bara BARN! Arg får man bli och man säga till, men aldrig lägga en hand på ett barn. Aldrig klanka ner på ett barn eller slå och misshandla dem psykiskt eller fysiskt.!!

I den värld vi lever passar de flesta lagarna inte in längre. Dem behöver göras om för att skydda kvinnor och barn bättre. Vi är alla lika mycket värda.... Det har  vart rätt mycket på tapeten om babyshake syndromet. Hur föräldrar skakar deras bebisar tills dess dom få allvaliga skallskador eller i värstafall dör dem.

BVC borde ha bättreinformatiom för nya föäldrar så dem verkligen förstår vilka enorma konsekvenser det kan få om man skakar sitt barn.

Nu väntar min säng som jag verkligen skulle vilja byta sängkläder i!! Men nu känner jag att supertrött..
Kan knappt skriva ordentligt.

Godnatt igen min filurläsare:-)

Reflektioner

Har vart sjuk nu i tre dagar och jag kan verkligen säga att jag blir faan sjuk av att vara sjuk.. Med det menar jag att jag blir sjuk av att blir så himla långtråkigt. Inte får man träna, jag har inte kunnat vara ute och njutit av vårsolen och ont i kroppen har jag haft så att jag knappt kunna stå på benen.

Som tur är har jag en underbar mamma och en väldigt underbar styvpappa som har tagit hand om barnen och haft dem hos sig ihelgen så att jag, deras kära mor har kunnat kurera mig. Och faktiskt så börjar jag känna mig bättre.
Det har inte blivit så mycket träning den här veckan som ni kanske förstår och jag är sjukt sugen på att få entra gymmet igen. Träningen har blivit ett stort beroende och det är något jag verkligen är glad för. Inte bara för att man kommer iform utan också för att det är en känsla av välbefinnande och en riktig endorfinkick! Måbra hormon i folkmun.

Nu är det inte länge kvar tills jag fyller år och det är med mixade känslor jag omfamnar mitt 26:e levnadsår. Ibland får jag ångest över att jag inte kommit så långt i mitt liv, men om jag ska vara snäll mot själv och verkligen tänker efter så har jag nog kommit en lång bit. Visserligen har jag kanske inte uppnått mina karriär mål ännu men jag ska ta mig dit så småningom. Vissa satsar direkt på en karriär medan jag har gjort andra val i livet. Sen har jag ju som de flesta av er läsare vet också mått dåligt psykiskt dåligt under en stor del av mitt liv, vilket i sig också har påverkat att jag inte orkat med skolan lika mycket. Men det är på bättringsvägen iallafall! Jag har kommit långt och jag mår betydligt bättre än på väldigt länge!

Jag har fått tre barn och två av dem lever och förgyller mitt liv. Jag vill ge dem det bästa av allt och visa att vad man än vill så kan man. Det må ta tid och även om jag kanske blir färdig läkare när jag är en bit över 30+ så har jag många år jag kan jobba!

Min motivation må ha legat i träda ett tag nu men jag se till att återfinna den pronto!
Hoppas jag är frisk imorgon får då blir det ett hårt träningspass ;-)

Godnatt Mina Kära läsare!


RSS 2.0