Styrkan inom mig

Någonstans inom mig vet jag att jag är en stark kvinna som klarar det mesta! Hur många gånger har jag inte stött på motgångar som jag tänkt att jag inte kommer att klara av? Men efter att det gått en tid så står jag där, levande, gladare och lite starkare! Den senaste tiden har jag haft en svacka som har tärt på mig, jag har vart på botten.. Ännu en gång.. Men så hittade jag ett litet ljus med en mycket svag låga och jag började bli gladare igen...

Inatt höll lågan på att släckas ännu en gång och nu vet jag inte riktigt om den brinner längre.. Möjligtvis glöder den en aning och kanske, om den får tillräckligt med syre så kan den börja brinna igen..
Det jag inte riktigt förstår är varför jag låter mig ryckas ned i avgrunden? Varför jag tar allt så hårt? Jag är en känslomänniska som tar åt mig alldeles för mycket...

Efter min och Basses separation så hade jag precis börjat bygga upp ett eget liv, med mina egna intressen och min egna tid.. Just nu känns det så avlägset.. Hur kan jag låta det hända? Hur kan jag låta något/någon påverka mig så mycket att jag glömmer mig själv? Vem jag är och vad jag har för värde och värderingar.

Jag vill inte låtsas att allt är bra, för det har jag lärt mig med tiden att det gör att jag bara mår ännu sämre. Sakta men säkert ska jag ta en pusselbit i taget och börja om. Låta mig själv leva i nuet och inte tänka så mycket på framtiden. Bara vara. Det är min tid nu, jag har en termin kvar på komvux och jag ser framemot hösten med studier. Båda barnen ska gå på dagis och jag ska gå ut från komvux med toppen betyg.

Jag har kämpat mig igenom både det ena och det andra och nu är framtiden min..
Du har fått en plats i mitt hjärta men du kommer inte att få ta över mitt liv. För det är mitt och bara mitt...

Over and Out

Hårfärg,skura golv, chips och räkor?

Ikväll var det tänkt att jag skulle få sällskap, men tyvärr vart det inställt :-( Så kvällens planering är att färga håret, skura mina golv, äta lite räkor och eventuellt en zuccini gratäng. Ja just det får ju inte glömma chipsen såklart :-P
En solo kväll helt enkelt, vilket kan vara behövligt det med!

Tog en snabb tripp ner på stan tillsammans med Johanna och Linnea idag och det slutade med nya underkläder, en CLEAN parfym (min nya favvo), lite apoteks varor och ett läppsyl. Var rätt slut när jag kom hem, dyng förskyld som jag är.. *Suck* så typiskt när det äntligen blir lite fint väder!
Nä nu är det dags att smälla i hårfärgen :-)

Have a nice evening

Sleepless night in Umeå

Efter en rätt sömnlös natt så har jag vart som en levande zombie idag.. Förskyld som jag är unnande jag mig att ligga i sängen fram till kvart i tre i eftermiddags. Sen tog jag med mig min matlåda och vandrade över till Basse för att passa barnen medan han jobbade på sin muskelökning i gymmets kvala salar..

För barnen var jag nog ingen vidare bra lekkamrat då jag mest ville ligga i soffan och slumra..
Åt middag där och bestämde att ta en kort promenad med Carro! Skönt måste jag säga, att få komma ut och andas friskluft. Några små droppar träffade våra ansikten och vi hittade ännu en igelkott som vi döpte till Bo :-)

Nu väntas en varm och skön dusch!

PUSS

Utkast: Sommaren har ...

Sommaren har en tendens att få människor att öppna upp sig mer än under vinterhalvåret. Vi hälsar på människor vi inte känner och vi gladare, rent av lyckligare skulle jag vilja påstå. Sommaren för människor samman på ett helt annat sätt än vad vintern gör med undantag för julaftonskvällen. Grillarna tänds och vart man än går så känner man doften av grillad mat, vinflaskan öppnas mitt i veckan för att man vill sitta och njuta i kvällssolen tillsammans med någon man tycker om....

På dagarna åker man till stranden, barnen på gårdarna träffas i lekparken och nätterna är ljusa...
Sommaren är en fantastisk årstid..
Den har gett mig många oförglömliga minnen som jag bevarar långt in i hjärtat...

Tyvärr för sommaren också med en hel del onykterhet och våldtäkter, den skapar också ångest för dem som inte trivs i sina kroppar. Alla blir så lättklädda och har man inte den "rätta" kroppen så kryper osäkerheten sig på och antingen skippar man beachen eller så gömmer man sig i vassen..

Jag har fött tre barn och det har satt sina spår på min kropp, i form av bristningar på magen...
Men i övrigt måste jag nog säga att det är i rätt gott skick! Oavsett så kommer inte det att hålla mig borta från varken bikini eller strand.. Nu efter ett väldigt långt uppehåll från träningen så har suget börjat komma tillbaka igen.. Det är inte riktigt där ännu men det är på god väg :-)

Nästa sommar ska jag se till att vara i den bästa formen jag någonsin vart i, och det är inte för att alla säger att man ska det, utan för att jag vill göra det för min egen skull! En utmaning till mig själv! För mig själv, och för min skull....

Låt inte medias sjuka kroppsideal påverka dig, träna för att det är nyttigt för din kropp, hitta en träningsform som du gillar och ät bra mat för din kropps skull. Din kropp är ditt tempel som ska bära dig till den dag du dör...

Märker att det här inlägget blev en aning annorlunda än vad jag hade tänkt mig..

Skit samma
Over and Out

........

Idag är nog en av dem få gånger jag har önskat att jag var en man, och nej det handlar inte om att jag vill känna mig som en testosteron hög tjur utan jag ville få känna mig fri...
Har jobbat natt och slutade idag klockan 07:10 Lördag, solen skiner och det är 15 grader varmt ute. Med den senaste våldtäkten som skedde i Gammlia området, inte långt ifrån där jag jobbar så var det med en stor klump i magen jag gick mot busshållplatsen. Redan igår innan jag åkte till jobbet hade jag valt kläder som ej var utmanande, springskor och byxor som är svåra att ta av.. Bara en sån sak säger väl allt?

När jag klev utanför dörrarna till jobbet så började jag paranoit kolla mig bakom axeln så att ingen man gick bakom mig och lurpassade.. Sen ringde jag min pappa och tvingade honom att prata med mig medan jag gick till busshållplatsen, han fick fortsätta prata tills bussen kom. Jag vill slippa vara rädd, kalla mig paranoid eller nojjig eller vad faan som helst men jag vill inte vara offer nummer två! Det vill ju ingen för den delen!! Jag vill kunna känna mig lika fri och orädd som pappan med dem röda shortsen, den röda barnvagnen och de snygga solbrillorna som gick på cykelvägen, eller den där lite lönnfete killen som vandrar lite halvt obekvämt med cykeln i ena handen..

Jag tar det osäkra före det osäkra och drömmer fortfarande om en värld utan våld och människor med onda avsikter. Samtidigt som jag drömmer mardrömmar om den värld vi lever i och som jag har valt att föda mina vackra döttrar till...
Nu är det sova som gäller, hoppas det blir goda drömmar!

Over and Out

Fredag kväll

Jag har märkt att jag på slutet har vart oerhört dålig på att uppdatera och lägga upp bilder. Men jag ska försöka skärpa mig. Dock är det inte så lätt när jag har barnen alla veckodagar och man ska hinna med så mycket annat! Dock har jag lite ordning på kaoset. Soffan står på sin plats och tv:n har hittat hem :-D! Har fått sålt min gamla tv nu också, så det känns oerhört skönt faktiskt. Har hittat den tvbänk jag ska ha med en tillhörande grej som man sätter tv:n på! Kommer nog bli riktigt bra tror jag. Men det kommer inte att införskaffas förrän i slutet på månaden!
Såhär under kvällstimmarna har jag försökt att plocka undan och småstäda lite! Imorgon är det tänkt att vi ska ha tjejmiddag här hemma imorgon kväll :-) Ska bli skitmysigt att äta, umgås med brudarna och dricka lite vin. Fina Carro ska sova över hos mig och det ska bli så mysigt med en liten sleep over! Sånt är så mysigt!

Nä nu är Mackan på väg hit! Vi ska kika lite film!
Ha en bra natt!

Bra dag!



I skrivande stund så håller min nya tv på att komma hem till mig :-)Så underbart det ska bli att slippa ha den stora tv:n som tar upp väldigt mycket plats nu när jag har fått hem min nya soffa. Igår fick jag rycka in och jobba natt, ni som är nattugglor kanske hörde åskan och såg alla blixtar?

Hur som helst så har jag inte gått och lagt min ännu.. I ugnen ligger fläskpannkakan som är gjord till lunch och sen ska Basse ta med barnen ut så att jag antingen får sova eller städa.. Hm.. vad ska man välja?!?!



Kanske stämmer?

Uppdaterar senare!

Love

RSS 2.0